bild

Spikar vet alla vad det är men kanske har inte alla funderat över att det finns smidd spik. Det kan vara oerhört snyggt att använda smidda spikar. Dessa spikar används med fördel när man vill bygga något som ska vara i gammaldags stil, så som det var förr, kan man tänka. Smidda spikar används ofta vid byggnadsvård för att bevara ett genuint utseende på äldre byggnader och där man inte vill använda industriproducerad modern spik.

Det finns flera olika modeller och varianter på smidd spik, precis som med annan spik. Ofta står det handsmidd spik i beskrivningen när du letar efter smidd spik för ett eget byggprojekt. Utnyttja det faktum att det finns så många olika varianter av spik så att du kan välja det som passar allra bäst för ditt projekt.

Ta hjälp av expertis på spik!

Om du söker smidd spik men är amatör på området är det allra bäst att be om hjälp av proffsen, istället för att på egen hand irra runt på internet eller i butiker utan att egentligen veta vad du ska ha. LBG Produkter är ett företag som jobbar med att bygga och som kan hjälpa dig. De har arbetat med många olika projekt, ofta med inriktning på att bevara det gamla i stil och material. De använder smidd spik vilket ofta ger ett mer genuint intryck än s.k. klippspik, vilket är det man vanligen tänker på när man säger ordet ”spik”. Klippspik är spik som klipps i lagom längder från en lång stålpinne. Det blir relativt opersonligt och att få möjligheten att välja riktiga smidda spikar är faktiskt riktigt skojigt.

Dela gärna denna artikel!