Snygg rabattkant på trädgårdslandet

Snygga följsamma linjer i rabatten

Rabattkanter kan man använda till mycket. De kan användas för att göra rabatter snyggare med en kant som skiljer dem från till exempel gräsmattan eller en grusgång. Det finns många olika sorters rabattkanter att välja mellan idag. Med en rabattkant i metall får man en snygg följsam linje, som dessutom är enkel att montera. Det går att gjuta kanter, men det kräver mer jobb, än att bara sätta ner rabattkanter i form av stålkanter.

Det finns många fördelar med en rabattkant, som att de är lätta att sätta ner, och att placera. De är dessutom snygga och kostar inte allt för mycket att köpa. På webben finns en mängd modeller i olika material.

Kombinera olika rabattkanter

Även om rabattkant i stål är billigt, enkelt och snyggt alternativ, så finns det även andra sätt att skilja av rabatterna. Man kan kombinera olika rabattkanter med varandra. Det går också gräva egna trädgårdskanter för att få en snygg och skarp kant mellan rabatterna och det som omger dem. Men man måste tänka på att dessa typer av kanter sedan måste underhållas. Det går även att gjuta eller mura kanter i rabatten. Man kan också skapa kanterna med hjälp av dekorstenar, belysning och mycket mer så som olika sorters växter.

Dela gärna denna artikel!